Minden ami víz-, gáz-, fűtésszereléshez szükséges

Kérdése van? Hívjon minket! +36 ( 52 ) 541-172

Családi ház gáztervezés

A gáztervezés

A gázterv engedélyköteles tevékenységnek minősül, ha átalakítási munkálatokat kívánunk végezni az ingatlan gázrendszerén. A tervet az illetékes szolgáltatóhoz kell benyújtani engedélyeztetésre és a munkálatok csak a jóváhagyás után kezdhetők meg. Ha a dokumentáció hiánytalan és a tervezett kialakítás minden előírásnak megfelel, a terv elfogadására 15 napos határideje van a szolgáltatónak. Ha a terv nem felel meg, akkor vagy hiánypótlás, vagy átdolgozás szükséges.

 

Mikor kezdhetők meg a munkálatok?

A kivitelezés csak a jóváhagyott gázterv birtokában kezdhető meg és a munka során szigorúan be kell tartani a tervben foglaltakat. Ha kivitelezés során valamilyen módosítási igény lép fel, akkor a tervet a tervezővel módosíttatni kell. Ha ez a tervmódosítás a műszaki biztonságot is érinti, akkor a tervet újra engedélyeztetni kell a gázszolgáltatóval is és csak ezután folytatható a kivitelezés.

 

A gázterv elkészítésének ideje. 

 Lakások és családi házak esetén általában 2-3 hét alatt készül el a terv. Bonyolultabb esetekben a tervezési munka több időt is igénybe vehet.

 

Mit tartalmaz a terv?

A tervdokumentáció rajzi része a függőeleges csőterv és az alaprajz. Egy műszaki leírás keretében pontosítjuk a rajzon nem ábrázolható paramétereket, szabványos előírásokat. Csatoljuk a felelős tervezői nyilatkozat, amely a készítő mérnök szakmai kompetenciáját hivatott igazolni. A csőhálózat dokumentálása mindig a gázfogyasztó készülékig történik, a fűtési rendszerre a tervezés nem vonatkozik. A rajzokat az illetékes gázszolgáltató előírásainak, és az adott feladatnak megfelelő tartalommal készítjük el.
A megtervezett rendszerek kivitelezését is vállaljuk, ami nagyon előnyös a megrendelőnek. Mivel egy kézben összpontosul a tervezés és a kivitelezés, így tarthatóak a költségek, a határidők és nincsenek félreértések.

Gázterv tervezéssel kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot:

A kapcsolatfelvételhez kérem olvassa el az Adatvédelmi szabályzatát!

Elolvastam a cég Adatvédelmi Szabályzatát, a benne foglaltakat tudomásul vettem